Begraven en Cremeren in
Abcoude

Wanneer uw dierbare overlijdt, dan staat uw wereld even stil. Juist in deze periode moeten er veel keuzes gemaakt worden. Ik neem hier graag samen met u alle tijd voor.

Begraven in Abcoude

Een begrafenis wordt in Abcoude door Beautiful Goodbyes verzorgd op de Algemene Begraafplaats ’t Geinhoff gelegen aan de Bijdorplaan 3 te Abcoude. Deze begraafplaats beschikt tevens over een eenvoudige urnenmuur. In deze muur zijn nissen uitgespaard zodat in iedere nis een urn kan worden geplaatst.

De begraafplaats werd jarenlang aangeduid als Algemene Begraafplaats, maar heeft op initiatief van de Gemeente De Ronde Venen (2018) de naam ’t Geinhoff gekregen na een oproep aan de inwoners om naamsuggesties te doen. ’t Geinhoff is een toepasselijke naam, omdat nabij begraafplaats de rivier het Gein zich bevindt waar nog tot in de twintigste eeuw overledenen per boot naar hun laatste rustplaats werden gebracht.

Het overbrengen van de overledene naar de begraafplaats kan in Abcoude niet meer over het water, maar daarvoor bestaan bij Beautiful Goodbyes voldoende alternatieven: moderne of klassieke rouwauto, tevens in een ‘groenere’ variant zoals met de verlengde Tesla, maar ook de loopkoets, rouwfiets en o.a. uitvaartbus.

U kunt op de begraafplaats kiezen tussen algemene graven en particuliere graven. De minimale grafrust is in Nederland bepaald op 10 jaar. Beautiful Goodbyes informeert u graag over de verschillende mogelijkheden en de daarbij behorende kosten.

De uitvaartleider en eigenaar van Beautiful Goodbyes – Jack Ligtvoet – is opgegroeid in Abcoude en verzorgt de persoonlijke uitvaart op basis van de wensen van de overledene of nabestaanden op vijf-sterren-niveau.

Image
Image
Image

Cremeren

Een crematie wordt door Beautiful Goodbyes o.a. verzorgd in Amsterdam, Utrecht en Laren. Het persoonlijke afscheid kan worden georganiseerd in de aula van het crematorium, maar ook op locatie naar keuze. Daarbij zou u kunnen denken aan een hotel, restaurant, verenigingsgebouw, concertzaal of strandclub. Een afscheid passend bij de overledene voorafgaande aan de crematie wordt op maat samengesteld door Beautiful Goodbyes met de nabestaanden.

De Nieuwe Ooster

Beautiful Goodbyes organiseert crematies in het crematorium van De Nieuwe Ooster, gelegen aan de Kruislaan 126 te Amsterdam. Het crematorium ligt aan het Rijk monumentale aulagebouw. Een bijzonder ritueel op De Nieuwe Ooster, is de heffer. Ter afsluiting van de plechtigheid kan de kist met overledene op indrukwekkende wijze naar boven worden geheven. Het park van De Nieuwe Ooster is een bijzonder natuurlijkgebied en staat bekend om de grote verscheidenheid aan bomen en planten. Een plek voor rust, bezinning, herdenken en beleven. Beautiful Goodbyes organiseert regelmatig wensengesprekken en uitvaartregelgesprekken in Museum Tot Zover gelegen op het terrein van De Nieuwe Ooster. Neem contact op met Beautiful Goodbyes om alle mogelijkheden te bespreken.

De Nieuwe Noorder

Gelegen aan de Buikslotermeerdijk in Amsterdam ligt het crematorium van De Nieuwe Noorder. Beautiful Goodbyes verzorgd hier met regelmaat crematies. Het park van De Nieuwe Noorder is prachtig en herbergt een broedplaats voor talloze vogels. Het crematorium is ook via het water bereikbaar per boot. Beautiful Goodbyes bespreekt graag met u de mogelijkheden om per boot of salonboot de overledene te begeleiden naar het crematorium.

Zorgvlied

Langs de Amsterdamse Amstel ligt Begraafplaats en Crematorion Zorgvlied. Crematorion is een samenvoeging van de Engelse woorden cremate (verbanden) en orion (ster). Beautiful Goodbyes organiseert regelmatig uitvaarten op deze unieke plek langs de Amstel. De aula heeft een capaciteit van 80 tot 100 personen en is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Na het afscheid begeleiden we de overledene naar de zogenaamde “Tipi”. De ingang van het voorhof ligt verhoogd ten opzichte van het omliggende terrein. Hiermee wordt een opwaarts gevoel richting de hemel gecreëerd. De nabestaanden laten hier de overledene achter in het voorhof van het Crematorion of begeleiden de uitvaartkist verder naar de ovenruimte. Dankzij de prachtige ligging langs het water is vervoer per boot mogelijk naar Zorgvlied. Heeft u vragen over Begraafplaats en Crematorion Zorgvlied? Bel of mail dan gerust naar Beautiful Goodbyes

Crematorium Daelwijck

In Utrecht aan de grens met Maarssen ligt Crematorium Daelwijck. Beautiful Goodbyes organiseert hier uitvaarten. Het crematorium en de aula’s zijn gelegen aan een grote vijver en zijn omgeven met veel groen, hetgeen een serene rust uitstraalt. Aula 1 beschikt over een capaciteit van ruim 200 zitplaatsen, voor kleinere samenstellingen kan ook gebruik gemaakt worden van Aula 2 of het Grand Café. In Aula 2 staan de banken in een cirkel en zit iedereen om de uitvaartkist heen, dit geeft een intieme en persoonlijke afscheidsbeleving aan de nabestaanden en aanwezigen. Bij goede weeromstandigheden kan er tijdens condoleances gebruik gemaakt worden van het terras aan de grote vijver. Crematorium Daelwijck gelegen aan de Floridadreef in Utrecht (Noord) is uitermate goed bereikbaar met openbaar vervoer en beschikt over een groot parkeerterrein waar u gratis kan parkeren. Graag informeert Beautiful Goodbyes u over de verschillende mogelijkheden. 

Crematorium Domstede

Crematorium Domstede Utrecht/Leidsche Rijn gelegen aan de Proostwetering werd in 2016 geopend. Het gebouw is imposant en bestaat uit voornamelijk ronde organische vormen. Grote glaswanden zorgen ervoor dat het gebouw licht is en een open karakter heeft. Vanuit de aula heeft u zicht op de tuin van het Crematorium. De kleurrijke grote aula beschikt over ruim 160 zitplaatsen en 250 staanplaatsen. Voor groepen tot 25 personen kan er ook gebruik gemaakt worden van de intieme huiskamer. Domstede heeft voldoende parkeergelegenheid en is gemakkelijk bereikbaar via de A2. Beautiful Goodbyes verzorgt uw persoonlijke uitvaart op maat ook in Crematorium Domstede, belt of mailt u gerust voor meer informatie.

Crematorium Laren

Crematorium Laren is gelegen op een prachtige en rustige locatie in ’t Gooi. Op deze bijzonder gastvrije locatie worden regelmatig uitvaarten georganiseerd door Beautiful Goodbyes. Crematorium is uitstekend bereikbaar en centraal gelegen in Nederland. Gastvrijheid en professionaliteit staan hoog in het vaandel en dat maakt Crematorium Laren een unieke partner voor Beautiful Goodbyes. De aula bestaat uit veel glas en dat zorgt voor een open karakter met een prachtig uitzicht over het bosrijke gebied van ’t Gooi. Het parkeerterrein telt ruim 200 parkeerplaatsen waar u gratis kan parkeren. De aula beschikt over een capaciteit van 160 personen en voelt dankzij het balkon toch intiem aan. Crematorium onderscheidt zich met een uitstekende akoestiek en ultramoderne audiovisuele techniek, muziek, foto’s en video’s komen hier dan ook zeker tot hun recht. Neem contact op met Beautiful Goodbyes om alle mogelijkheden te bespreken.

Image

Vooraf
Kennismaken of regelen

Heeft u vragen of ideeën over de uitvaart en wilt u deze vastleggen of bespreken, dan kunt u geheel vrijblijvend een gesprek aanvragen. Ook al u nog geen idee hebt over hetgeen wat komen gaat en wat mogelijk is dan bent u bij mij op het juiste adres. Ik help u bij het verkrijgen van een juist en compleet beeld van de uitvaart.