Beautiful Goodbyes
Begeleiding

Wanneer uw dierbare overlijdt, dan staat uw wereld even stil. Juist in deze periode moeten er veel keuzes gemaakt worden. Ik neem hier graag samen met u alle tijd voor.

Eerste kennismaking

Na het overlijden van uw naaste kom ik naar u toe of we spreken af op de locatie van uw keuze. Tijdens het eerste gesprek worden de belangrijkste zaken besproken. Zoals de opbaarlocatie, de keuze voor begraven of cremeren en de tijd en datum van de uitvaart. Daarnaast bespreken we een eventuele condoleance of familiebezoek. De rouwkaart en indien ook gewenst rouwadvertentie wordt samen met u opgemaakt en na het gesprek ontvangt u al binnen een paar uur de eerste proefdruk ter goedkeuring.

Image
Image

Regelgesprek

Na het overlijden komt ons zorgteam zo snel mogelijk ter plaatse voor de verzorging van de overledene, als u wilt mag u daar uiteraard bij helpen. Vervolgens wordt uw dierbare thuis of in een uitvaartcentrum opgebaard.

We bespreken samen de laatste wensen van de overledene en komen daarmee tot een persoonlijk en memorabel afscheid. Het drukken, afleveren en versturen van de rouwkaarten wordt door mij verzorgd.

Op basis van alles wat is besproken tijdens het regelgesprek krijgt u een samenvatting van de afspraken welke persoonlijk met u worden besproken, daarbij ontvangt u ook de eerste begroting van de uitvaart.

Uitvaartorganisatie

Na het regelgesprek van de uitvaart zorg ik ervoor dat alle wensen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd en opgevolgd. Daarbij kunt u denken aan het bestellen en laten bezorgen van de gekozen uitvaartkist, het laten drukken van rouwkaarten, bezorgen en verzenden van de rouwbrieven, het bestellen van bloemen, catering en rouwvervoer. Maar ook aan het vastleggen van de door u gekozen afscheidslocatie, begraafplaats/crematorium en eventuele externe ritueelbegeleiders, koren of muzikanten. U ontvangt van mij een volledig afsprakenoverzicht.

Image
Image

Ontzorging

Ik ben uw vaste uitvaartbegeleider om u te ontzorgen en te steunen. In de dagen tot de uitvaart komen we samen tot de invulling van de uitvaart. Stap voor stap, van dag tot dag, wordt alles voorbereid. U bepaalt zelf hoe actief u hierin wilt zijn. U hoeft zich bijvoorbeeld niet druk te maken over het aangeven van het overlijden bij de gemeente, dat doe ik voor u. Ik sta voor, tijdens en na de uitvaart voor u klaar om u te helpen met alles wat er geregeld moet worden.

Bloemen met een verhaal

Voor ieder budget bestaat er een prachtig bloemstuk en waarom zou dit er per se uit moeten zien als kiststuk of rouwstuk? Onze bloemenleverancier levert service en kwaliteit. Wij zorgen voor een correcte aflevering en lint is altijd inbegrepen in de prijs.

Image
Image

Exclusieve uitvaart

Kiest u voor een exclusieve uitvaartceremonie? Dan sta ik graag voor u klaar om er een onvergetelijk eerbetoon van te maken. Ik ondersteun u bij het verwezenlijken van uw persoonlijke wensen. Samen met mijn team verzorg ik kleinschalige exclusieve uitvaarten en tevens grootschalige uitvaarten waarbij oog voor detail en kwaliteit een vereiste zijn.

Daarbij is veel mogelijk. Zo kunt u denken aan;

  • Een bijzondere locatie of uitvaart over het water
  • Exclusief en bijzonder vervoer van de overledene
  • Afscheidsdiner of -feest
  • Afscheidsconcert of invulling van een ceremonie met livemuziek

Samen met de beste leveranciers en bevlogen collega’s sta ik voor u klaar om kleur te geven aan uw uitvaart.

Overlijden buitenland

Overal ter wereld kunnen wij worden overvallen door de dood. Dit kan onder anderen gebeuren tijdens een reis, bezoek of vakantie. Samen met verschillende instanties zorg ik ervoor dat de overledene zo spoedig mogelijk gerepatrieerd kan worden, hiervoor krijgen we toestemming nadat alle formaliteiten zijn geregeld door de alarmcentrale en autoriteiten (ambassades, consulaten, vervoerders, artsen). Tijdens dit traject zorg ik ervoor dat de nabestaanden antwoord krijgen op het hoe en wanneer hun dierbare terug komt.

Terug naar het buitenland

Bij overlijden in Nederland zorg ik er samen met verschillende instanties voor dat de overledene met inachtneming van internationale regelgeving en de regels in het land van herkomst gerepatrieerd wordt. Hierbij houd ik uiteraard rekening met de beste en snelste mogelijkheden (vluchten).

Image
Image

Wettelijke formaliteiten

Alle wettelijke formaliteiten worden voor u verzorgd door Beautiful Goodbyes. Ik zorg ervoor dat de overlijdensakte (inclusief een aantal kopieën) aan de opdrachtgever van de uitvaart wordt overhandigd.

  • De aangifte van overlijden
  • De overlijdensakte
  • Het verlof tot lijkbezorging (cremeren of begraven)
  • Vermelding in trouwboekje
  • Verlof via justitie bij vinding of onderzoek

Uitvaartevenement

Iedere uitvaart is eigenlijk het laatste persoonlijke evenement van de overledene. Dit kan klein en intiem zijn in eigen tuin of op een salonbootje maar ook groots en meeslepend in een prachtig hotel met diner en feest of tijdens een afscheidsconcert op een unieke locatie. Zolang de uitvaart maar bij u past. Welk afscheid past er bij u? Neemt u contact op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Image
Image

Muziek

Muziek hoort bij een uitvaart; passend bij de muziekkeuze van de overledene of gevoelens van de nabestaanden. Muziek kan ook wat zeggen over een bepaalde herinnering of over de weg die de overledene heeft afgelegd.

Muziek zegt meer dan woorden en is sfeerbepalend. Het levert een belangrijke bijdrage tijdens de afscheidsplechtigheid, De muziekkeuze komt vaak tot stand in een hectische en zeer emotionele periode tussen overlijden en de uitvaart.

Op het internet vinden nabestaanden tegenwoordig allerlei top-10, -50 of zelf-100 lijstjes van uitvaartmuziek. Voor de één is dit een uitkomst, maar voor de ander maakt het de keuze lastiger. In de rol van uitvaartbegeleider probeer ik de nabestaanden hierbij zo goed mogelijk te adviseren.

Roze uitvaart

Andere leefstijlen kleuren onze samenleving en ik verzorg graag uitvaarten voor de LHBTI-gemeenschap. Ik vind het belangrijk dat de uitvaart aansluit bij de leefstijl van de overledene. Dat betekent dat er behoefte kan zijn aan specifieke wensen die herkenbaar zijn voor een LHBTI-er. Samen met de nabestaanden, partner, vriend(in) bespreken we in een persoonlijk gesprek de wensen van de overledene en de naasten.

Het gaat bij de roze uitvaart natuurlijk niet om een roze uitvaartkist of rouwauto, wat overigens wel kan, maar het gaat hier om het inlevingsvermogen voor de LHBTI-gemeenschap. Ik bespreek graag met u wat er allemaal mogelijk is, wel of niet met een roze tintje.

Image
Image

Nazorg

Ongeveer vier weken na de uitvaart neem ik contact met u op, om te horen hoe het met u gaat en om na te praten over het afscheid. Eventueel, indien gewenst, stel ik samen met u de dankbetuigingen op. Wanneer u eerder hulp of begeleiding nodig heeft dan sta ik ook in de periode van nazorg 24/7 voor u klaar.

Samenwerking met topleveranciers

Passend rouwvervoer

Wij rijden met een breed assortiment aan rouw-, volg- en bloemenauto’s. Ons wagenpark bestaan uit modern vervoer, oldtimers, kleurrijke wagens, maar ook groene en elektrische auto’s zoals de geluidloze en uitstootvrije verlengde Tesla. Onze chauffeurs begrijpen wat klantvriendelijkheid is en begeleiden uw dierbare op een eervolle manier naar de laatste rustplaats.

Maar we bieden ook andere opties waarbij u kunt denken aan een traditionele koets met paarden of de luxe Uitvaartbus waarin de nabestaanden samen met hun dierbare vervoerd kunnen worden.

Image
Image

Bespreek uw wensen

Al eens nagedacht over wat u wilt?